Gran dilema

La humanitat arrossega a les seves esquenes un munt de dilemes sense resoldre. Quin sentit té la vida? D’on venim? On anem? Hi ha algú més a l’univers? Què és la felicitat? Doncs jo n’afegeixo un altre: hem d’escurar el tub de pasta de dents fins al final o no?

M’acabo de rentar les dents i vista la feina que m’ha portat acabar fins a l’últim mil·lilitre de pasta dental m’he posat a calcular. Partim dels següents supòsits:

1. Si escurem el tub de pasta de dents és per aprofitar fins al final els diners que ens ha costat comprar-lo. Un tub té un valor de X euros.

2. Si escuro fins al final un tub m’estalvio un total de X/500 euros en concepte de pasta dental per cada tub. Així, aconsegueixo un tub de pasta de dents gratis cada 1.000 tubs usats, o el que és el mateix: 500 tubs escurats = X euros. Els mateixos X euros que costa un tub de pasta nou.

3. Pressionar els meus dits contra el tub em costa Y energia que consumeixo en forma de kilocalories. Si he d’escurar 1.000 tubs per aconseguir-ne un de gratis, això em suposa 500Y d’energia. És a dir, 500Y = X euros. Fins aquí tot clar? Doncs seguim.

4. Per aconseguir 500Y kilocalories he de menjar una quantitat Q  de determinats aliments que em costen Z euros.

La pregunta és:  X és més gran que Z? És a dir, què em surt més a compte? Estalviar-me les kilocalories que em costa pressionar el tub a canvi de pagar un tub més cada 500 tubs o bé escórrer el tub fins al final, gastant les kilocalories que hauré de recuperar menjant, i aconseguir així un tub gratuït un cop consumits 500 tubs? Faig l’esforç de pressionar i pago menjar o no m’esforço i pago un tub? Escuro o no escuro?

Anuncis

4 responses to “Gran dilema

  1. Te falta una variable: la de costes del proceso de information gathering. Dicho de otra forma: el tiempo y el esfuerzo que te ha costado escribir esta entrada, dividido por la probabilidad de que alguien te dé una respuesta fehaciente, ¿compensa el tiempo y esfuerzo dedicado a ello? ¿Cuántos €, o tubos de pasta de diente, te ha costado esta entrada? ¿Qué probabilidades hay de que el resultado sea un ahorro futuro?

    Lo siento, no lo he podido evitar 😛

  2. ¡Pillado! O no… Me explico. El tiempo y esfuerzo que me ha costado escribir esta entrada es el que he pasado viendo (más bien dicho escuchando) las notícias del mediodía, que una vez revisados los periódicos tienen poco interés. Vamos, que si no hubiera escrito la entrada hubiera perdido el tiempo pendiente de la televisión.

    Sobre la respuesta fehaciente… Si tenemos en cuenta que pienso vivir un mínimo de 90 años (si son 100 mejor) es una inversión relativamente baja a cambio de un beneficio brutal. Me ha costado 10 minutos escribirla y puedo conseguir un total de 5 euros por cada 1.000 tubos dentífricos que use a lo largo de mi vida. Si ponemos que gasto 24 tubos al año, al final de mis días habré gastado 1584 tubos, por lo que me habré ahorrado unos 7’5 euros… ¡Menudo negocio! 😀

  3. Señor, me veo obligado a clasificar este escrito como un artículo 100% freak. Sin duda alguna.

  4. Retroenllaç: Solució al dilema | Barcelona és bona si la bossa sona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s